nieuws

ASR houdt lucht voor Vivat met obligatie-uitgifte

Schade 3290

Verzekeraar ASR wil met een nieuwe obligatie-uitgifte een half miljard ophalen bij beleggers. Het geld is bestemd om de overname van Loyalis mee te financieren. Door het geld op deze manier uit de markt te halen, houdt ASR voldoende ruimte voor een royaal bod op Vivat. ASR kocht Loyalis begin december voor een bedrag van 450 miljoen euro. Dat geld werd toen opgebracht met een tijdelijke financiering om later te kunnen bepalen de aankoop uit eigen middelen te betalen of via een obligatie-uitgifte.

ASR houdt lucht voor Vivat met obligatie-uitgifte

Bij de aankoop van Loyalis zei topman Jos Baeten al dat de financiering een eventuele overname van Vivat niet in de weg zit. ““Als ik de vraag zo mag horen: beperkt dit ASR om naar Vivat te kijken? Dan is het antwoord nee. We hebben dit bewust kort gefinancierd om financieel geen dingen voor onszelf in beton te gieten”, zei Baeten in gesprek met amweb. De ASR-top gaat volgens de Telegraaf volgende week langs bij grote beleggers om de obligatie-uitgifte te bespreken.

Geheel

ASR is naar verluidt de enige partij in het biedingsproces die het Vivat-concern in z’n geheel wil overnemen. Aegon en Nationale-Nederlanden hebben partners gezocht voor de overname. De Nederlandse verzekeraars zouden dan de schadetak overnemen en de partners met het leven-deel aan de haal gaan. Bronnen rond het overnameproces zeggen dat er rond de 2 miljard euro geboden is door de partijen die nog in de race zijn.

Marktaandeel

Als ASR Vivat overneemt, wordt het in één klap groter dan Nationale-Nederlanden. Zou je ziektekostenverzekeringen niet meenemen, dan komt het marktaandeel op 25,2 procent uit en blijft NN nog steeds iets groter met 25,9 procent. Lees hier de complete analyse over de mogelijke marktverhoudingen na de verkoop van Vivat.

Reageer op dit artikel