nieuws

Zilveren Kruis zet paarse krokodil in tegen overbodige brieven

Schade 2313

Zilveren Kruis gaat stempels in de vorm van de paarse krokodil uitdelen aan Nederlandse huisartsen. Dit meldt dagblad de Stentor. Met de actie wil de zorgverzekeraar, dochter van Achmea, huisartsen ontlasten van overbodige brieven.

Zilveren Kruis zet paarse krokodil in tegen overbodige brieven

De Zwolse huisarts Marco Blanker ontketende dinsdag in de Stentor een actie die massaal navolging kreeg bij collega-huisartsen. Hij stempelt onder in zijn ogen zinloze en overbodige brieven een afbeelding van een paarse krokodil, sinds een reclamecampagne van verzekeraar Ohra in 2004 hét symbool  in Nederland voor bureaucratie en regelzucht bij overheden en bedrijven.

Brieven schrappen

Zilveren Kruis springt op de actie in door zelf stempels met paarse krokodil te laten maken en deze te gaan uitdelen, zo laat het bedrijf aan de regionale krant weten.  De Achmea-dochter zegt toe van haar afkomstige brieven daadwerkelijk te zullen gaan schrappen als deze overbodig zijn.

Reageer op dit artikel