nieuws

OM: ‘Gouds raadslid probeerde Aegon op te lichten’

Schade 1966

Het Openbaar Ministerie verdenkt Zouhair S., raadslid voor D66 in de gemeente Gouda en docent aan de Hogeschool Rotterdam, van een poging tot oplichting van verzekeraar Aegon. Hij claimde een diefstal van sieraden, laptops en een camera uit zijn woning. Volgens het OM zou de inbraak mogelijk niet hebben plaatsgevonden.

OM: ‘Gouds raadslid probeerde Aegon op te lichten’

Het Openbaar Ministerie beschuldigt S. van poging tot oplichting en valsheid in geschrifte. Eind 2017 deed hij aangifte van een inbraak waarbij geld, sieraden, elektronica en een sporttas zouden zijn meegenomen. Volgens het AD kwam het Goudse gemeenteraadslid, die bezig was aan zijn tweede termijn, er een dag later achter dat zijn auto ook was verdwenen.

Valse facturen

De hogeschooldocent moet vandaag voor de politierechter in Den Haag komen. Uit de aanklacht van het OM blijkt dat de inbraak misschien niet heeft plaatsgevonden, of dat er minder spullen zijn gestolen dan de man opgaf, zo meldt Omroep West. De Gouwenaar zou bij zijn claim bij verzekeraar Aegon foto’s hebben meegestuurd die pas na de datum van de inbraak zijn gemaakt. Ook verdenkt justitie hem van het indienen van valse facturen.

Update: Volgens Omroep West heeft S. de oplichting van € 30.000 toegegeven. De man zou “in blinde paniek” hebben gehandeld.

Reageer op dit artikel