nieuws

Verzekeraar bezwijkt onder claims bosbranden Californië

Schade 2234

De verwoestende bosbranden die de stad Paradise in de Amerikaanse staat Californië in de as legde, betekent ook het einde van het meer dan 100 jaar oude Merced Property & Casualty. De brandverzekeraar moet worden geliquideerd omdat het bedrag aan claims de bezittingen aanzienlijk overstijgt.

Verzekeraar bezwijkt onder claims bosbranden Californië

Bij de Camp Fire in Californië kwamen vorige maand 88 mensen om het leven en er worden nog steeds mensen vermist. De complete stad Paradise werd verwoest. Het waren de dodelijkste bosbranden in de geschiedenis van de Amerikaanse staat.

Niet levensvatbaar

Nu blijkt dat de ramp ook het einde betekent van verzekeraar Merced Property & Casualty. Volgens tv-zender CNN gaat de staat over tot liquidatie van het bedrijf. Na de brand houdt Merced nu al rekening met $ 64 miljoen aan claims vanuit Paradise. Daartegenover staan $ 23 miljoen aan bezittingen. Een faillissement en een doorstart waren onmogelijk: de verzekeraar was in een klap niet meer levensvatbaar.

Merced valt onder de California Insurance Guarantee Association. Dat fonds beschermt polishouders als verzekeraars hun claims niet meer kunnen uitkeren vanwege een faillissement of liquidatie.

Reageer op dit artikel