nieuws

Nu ook potje voor fysiotherapie opbouwen via ixorg

Schade 624

Ixorg, de combinatie van spaarpot en verzekering voor tandartskosten biedt vanaf nu ook een alternatief voor mensen die specifiek op zoek zijn naar een aanvullende verzekering voor fysiotherapie. De initiatiefnemers, tandartsenorganisatie KNMT en facturatiebedrijf Infomedics, hadden eind vorig jaar dit voornemen al kenbaar gemaakt. 

Nu ook potje voor fysiotherapie opbouwen via ixorg

Met ixorg fysio bouwt de patiënt zelf een spaarpotje op waaruit de rekening voor de fysiotherapeut wordt betaald. Het geld dat aan het eind van het jaar overblijft, blijft van de patiënt. Daarnaast is hij verzekerd voor trauma’s en medisch noodzakelijke fysio na een ongeval. Daarvoor betaalt hij een deelnemersbijdrage.

Minder aanvullende zorgpolissen

Het bedrijf zegt daarmee in te spelen op de trend dat steeds minder mensen een aanvullende zorgpolis sluiten. Eerder vandaag maakte CZ al bekend de aanvullende verzekering voor haar nieuwe online zorgpolis Just om te bouwen tot een dekking voor ongevallen en acute zorgt in het buitenland.  Toine Beljaars, directeur ixorg: “Steeds meer mensen merken dat een aanvullende verzekering niet altijd logisch is. Je bent namelijk sowieso die premie kwijt terwijl een flinke groep mensen jaar na jaar niets declareert op deze aanvullende verzekering. Dan is zelf een spaarpotje aanleggen voor eventuele tandartskosten of fysiotherapiekosten slimmer. Als je dan geen kosten hebt gemaakt, heb je die premie uitgespaard. Maar voor calamiteiten zoals schade aan je gebit door een val of een spierscheuring bij het sporten willen veel mensen toch verzekerd blijven.”

Tandzorg tot € 10.000

Beljaars zegt veel te verwachten van de combinatie tussen mondzorg en fysio. “Kies je voor ixorg fysio dan kost het je maar één euro per maand extra om ook tot 10.000 euro verzekerd te zijn voor gebitsschade door een ongeval en dat maximaal twee keer per jaar.” De verzekering dekt in het geval van medisch noodzakelijke fysiotherapie als gevolg van een ongeval en bij ernstige blessures zoals botbreuken en spierscheuringen maximaal twintig fysiotherapiebehandelingen tot € 750 per gebeurtenis per jaar en maximaal twee keer per jaar.

Tegoed uitgekeerd

Naast de maandelijkse inleg in het eigen spaarpotje van minimaal 3 euro per deelnemer betaal je voor ixorg fysio een maandelijkse deelnemersbijdrage van € 6,50. Elk volgend gezinslid betaalt € 5,50 per maand. Combineert een patiënt ixorg mondzorg en ixorg fysio dan betaalt hij slechts € 7,50 per maand. En elk volgend gezinslid betaalt € 6,50 per maand, naast de maandelijkse minimale inleg van 5 euro in je spaarpotje. Als deelnemers eventueel stoppen met ixorg, krijgen ze hun opgebouwde tegoed uitgekeerd.

Ixorg bestaat sinds 2013 en telt inmiddels ruim 10.000 deelnemers. Patiënten kunnen zich op ieder moment van het jaar aanmelden bij ixorg in plaats van alleen maar aan het eind van elk jaar.

 

 

Reageer op dit artikel