nieuws

Focwa verenigt schadeherstellers en specialisten

Schade 395

Automotive-brancheverenigingen Focwa Schadeherstel en Focwa Specialisten zijn gefuseerd. Beide verenigingen werkten al nauw samen; het samengaan bleek de afgelopen maanden een vurige wens van de aangesloten leden.

Focwa verenigt schadeherstellers en specialisten

Eind juni hebben de ledenraden van beide verenigingen voor de fusie gestemd, die per 1 augustus officieel is. Leden krijgen onder meer technische, juridische en ondernemershelpdesk. “Om die kwaliteit van het aanbod verder uit te kunnen bouwen vinden beide organisaties dat ze dit beter samen met elkaar oppakken.”

Meer herkenbaarheid

De nieuwe fusievereniging benadrukt verder dat de belangenbehartiging voor de leden en kwaliteit van dienstverlening voorop staan. “Eén Focwa zorgt voor meer duidelijkheid en herkenbaarheid bij opdrachtgevers en consumenten. Focwa is schadeherstel, of het nu gaat om auto’s, autoruiten, trucks, motorrijwielen of caravans en campers. Het beste van beide verenigingen vinden onze leden nu terug in onze betere en uitgebreidere dienstverlening. We kunnen nu nog meer dienstverlening aanbieden, meer kennis delen en de belangen van onze leden beter behartigen”, belooft voorzitter Peter Brussel.

Ruitherstellers sterk vertegenwoordigd

Het Focwa-bestuur kent naast Brussel negen leden. Elke discipline is vertegenwoordigd met minimaal een bestuurslid; schadeherstelketens en individuele herstebedrijven leveren elk twee leden, de autoruitherstellers hebben zelfs drie afgevaardigden in het bestuur.

Reageer op dit artikel