nieuws

Schade orkaan Matthew kan oplopen tot $ 8,8 miljard

Schade 2340

Schade orkaan Matthew kan oplopen tot $ 8,8 miljard

De totale verzekerde schade van orkaan Matthew kan oplopen tot $ 8,8 miljard. Dit heeft risico-analist AIR Worldwide becijferd. De orkaan zorgde begin oktober voor honderden doden en aanzienlijke schade in het Caribisch gebied en in het Zuidoosten van de Verenigde Staten.

AIR Worldwide houdt rekening met een schadebedrag tussen de $ 2,2 mrd en $ 6,8 mrd voor de Verenigde Staten. De orkaan hield daar voornamelijk huis in Florida, Georgia, South Carolina en Virginia. Onder meer de lanceerinstallatie van NASA in Cape Canaveral (Florida) liep behoorlijke schade op. De verzekerde schade in het Caraibisch gebied wordt geschat op een bedrag tussen de $ 600 mln en $ 2 mrd voor het Caribisch gebied. Hier werd Haïti het zwaarst getroffen.

Katrina prijzigste natuurramp
Met $ 8,8 mrd aan mogelijke schade haalt Matthew niet de top 10 van duurste natuurrampen. De prijzigste natuurramp voor verzekeraars was de orkaan Katrina. Deze verwoeste in 2005 onder meer grote delen van New Orleans en zorgde voor $ 60,5 mrd aan verzekeringsclaims.

Reageer op dit artikel