nieuws

Omzetgroei bij Unigarant en UVM

Schade

Omzetgroei bij Unigarant en UVM

Volmachtbedrijf Unigarant en UVM Verzekeringsmaatschappij, beide onderdeel van ANWB, hebben over 2015 een omzetstijging gerealiseerd. De premieomzet waarover Unigarant provisie ontvangt van UVM liet een stijging zien van 7,1% en komt uit op € 300,2 mln (€ 280,3 mln).

De combinatie had een totaalresultaat van € 12,1 mln (€ 11,3 mln) voor belastingen en resultaat uit onderneming. De toename van de bruto geboekte premie bij Unigarant is vooral toe te schrijven aan de groei bij de serviceproviders.

Letselschadelast
De bruto schadelast steeg naar € 211,7 mln (€ 193,4 mln). Een groot deel wordt verklaard door de groei van de portefeuille, maar ook de stijgende last bij letselschades is hier debet aan. UVM werd geconfronteerd met een aantal stormen die vooral relatief kleine schades teweeg bracht.

Algemeen directeur Lidwien Suur: “Ik ben er trots op dat Unigarant ondanks de dynamische en soms lastige markt een mooi winstcijfer heeft behaald, met name ons operationele resultaat is sterk gegroeid ten opzichte van een jaar eerder. Daarnaast zijn we afgelopen jaar beloond met diverse onderscheidingen en we hebben onze  tweede plaats in het Adfiz performance-onderzoek weten te behouden.”

Reageer op dit artikel