nieuws

Achmea biedt premiekorting bij delen van data

Schade

Achmea biedt premiekorting bij delen van data

Achmea gaat klanten met een premiekorting verleiden meetkastjes te installeren in huis en auto. Het bedrijf stelt dat de schadelast omlaag kan als de klant wordt gestimuleerd veiliger te wonen en te rijden. Dit schrijft het Financieele Dagblad.

Voor de inboedel- en opstalverzekering gaat Achmea samenwerken met Google Nest, een soort slimme thermostaat met ingebouwde rookmelder. “We gaan verzekeringen koppelen aan mensen die dit soort preventieve hulpmiddelen in huis nemen”, zegt directeur Markt Strategie Albert Spijkman. “We zijn bereid de premie te verlagen. Als de klant veiliger woont, hebben wij minder schade.”

Met de autokastjes mikt Achmea op verbetering van het gedrag, zoals premiekorting bij een veilige rijstijl. Maar het kastje kan ook meer diensten leveren aan de klant, zoals de wegenwacht bellen bij pech.

Lagere premie
Achmea stelt dat de data bij de klant blijft. Als de klant besluit de informatie te delen, dan krijgt hij een lagere verzekeringspremie. Omgekeerd ontvangt de klant ook informatie of waarschuwingen, zoals: ‘u komt nu op een onveilige weg’.

Fairzekering
Nationale-Nederlanden ging Achmea voor en heeft in samenwerking met Risk Verzekeringen en Fairzekering al een autopolis op de markt die het rijgedrag monitort. Fairzekering maakte onlangs bekend dat automobilisten met deze verzekering een 35% lagere schadelast hebben dan het landelijk gemiddelde.

Reageer op dit artikel