nieuws

CED gaat schade aardbevingen Groningen afhandelen

Schade

Schadespecialist CED gaat samen met een aantal marktpartijen het herstel van de aardbevingsschade in het Groningse gaswingebied aansturen. De Nederlandse Aardolie Maatschappij en de nieuw te vormen organisatie tekenden hiertoe woensdag 15 oktober de contracten.

CED gaat schade aardbevingen Groningen afhandelen

Onder de naam ‘Centrum voor Veilig Bouwen’ nemen ingenieursbureau Arcadis, bouwcombinatie OWS en schadespecialist CED de komende jaren de schadeafhandeling van de aardbevingen in het Groningse gaswingebied voor hun rekening. “Een belangrijke nieuwe rol in het proces is de introductie van de claimmanager”, zegt Hans Coffeng, ceo van CED. “Gedupeerden krijgen een persoonlijk aanspreekpunt, een vakman of -vrouw met inlevingsvermogen die aandacht heeft voor je probleem en van begin tot eind betrokken is bij de afwikkeling ervan.”

Vanaf 1 januari 2015 worden de taken door NAM gefaseerd overgedragen aan het Centrum voor Veilig Wonen. Over een jaar zal de organisatie regionaal honderden schade-experts en aannemers aansturen die het herstellen van aardbevingsschade, bouwkundig versterken en verduurzamen van woningen uitvoeren. Hans Coffeng: “Nu krijgen wij de kans om onze reputatie waar te maken. En, belangrijker: om hiermee het verschil te maken in het leven van de Groningers.”

In 2015 vestigt het Centrum zich in Appingedam en de NAM verwacht dat de organisatie zal uitgroeien tot een bedrijf met 150 werknemers. IBM neemt de IT-dienstverlening voor zijn rekening.

Foto:  Schokkend Groningen

Reageer op dit artikel