nieuws

Beroepsprofiel Erkend Risicoadviseur beschikbaar

Schade

Gisteren is bij NEN het ‘Beroepsprofiel Erkend Risicoadviseur’ gelanceerd. Daarmee kan een ondernemer nu vaststellen of de adviseur die hij inhuurt, ook beschikt over de juiste kennis, vaardigheden en competenties.

Beroepsprofiel Erkend Risicoadviseur beschikbaar

In het ‘Beroepsprofiel Erkend Risicoadviseur’, ofwel NTA 8595, zijn de competenties van een erkend risicoadviseur vastgelegd. Nationale-Nederlanden heeft op basis van uitgebreid marktonderzoek onder klanten en adviseurs in 2012 het initiatief voor het nieuwe beroepsprofiel genomen en samen met NEN partijen bij elkaar gebracht.

Bomen
De noodzaak voor een beroepsprofiel voor erkende risicoadviseurs was voor iedereen duidelijk, zegt NEN. Ondernemers zagen soms door de bomen het bos niet meer bij het beheersen van (niet) verzekerbare bedrijfsrisico’s.

Partijen
Het beroepsprofiel is tot stand gekomen in samenwerking tussen een aantal partijen: Nationale-Nederlanden, De Goudse, Rabobank, Meeùs Assurantiën, Van Lanschot Chabot, De Keyzer, Van Kampen Groep, EVO, EVO Verzekeringen, NAR, De Oplossing, DNV GL, Avans Plus, Haagse Hogeschool, CS Opleidingen, NIBE-SVV, NEFEB, OVAL en GVRM.

Reageer op dit artikel