nieuws

GroenLinks en 50PLUS willen met initiatiefwet pensioenkorting voorkomen

Pensioen 2067

GroenLinks en 50PLUS dienen samen een initiatiefwet in die moet voorkomen dat de pensioenen worden verlaagd. Dat maken Kamerleden Paul Smeulders (GroenLinks) en Martin van Rooijen (50PLUS) vandaag bekend.

GroenLinks en 50PLUS willen met initiatiefwet pensioenkorting voorkomen

De wet geeft pensioenfondsen twee jaar langer de tijd om hun financiële buffers op peil te brengen. Daarmee kunnen de dreigende kortingen van tafel.

Donderwolk

“Als het kabinet het draagvlak voor een nieuw pensioenstelsel echt wil vergroten, moet het de onderhandelaars meer lucht gunnen”, stellen GroenLinks en 50PLUS. De partijen zeggen het onbegrijpelijk te vinden dat minister Wouter Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid pensioenkortingen als “een soort donderwolk boven de onderhandelingstafel laat hangen, terwijl er na de beoogde stelselwijziging geen sprake meer is van kortingen”.

Landelijke actiedag

Vandaag wordt in het hele land actie gevoerd voor het bevriezen van de pensioenleeftijd op 66 jaar. Op diverse plekken in het landen zijn actiebijeenkomsten en demonstraties.

Reageer op dit artikel