nieuws

AFM roept adviseurs op geldigheid Wft-diploma te controleren

Pensioen 6280

Financieel adviseurs moeten vanaf 1 april een Wft-diploma Pensioen hebben als zij een consument adviseren over de aankoop van een variabele of vaste pensioenuitkering. De Autoriteit Financiële Markten (AFM) roept adviseurs op goed te kijken naar hun dienstverlening en of zij beschikken over de juiste diploma’s.

AFM roept adviseurs op geldigheid Wft-diploma te controleren

In 2018 zijn de vakbekwaamheidseisen van de Wet op het financieel toezicht (Wft) geëvalueerd. Daardoor is het diploma Pensioen aangepast. Vanaf 1 april zijn de kennis en vaardigheden voor advies aan consumenten over de aankoop van een variabele of vaste uitkering in een premie- of kapitaalovereenkomst opgenomen bij dit diploma.

Diploma Vermogen

Nu zijn de vakbekwaamheidseisen opgenomen in het diploma Vermogen. Wanneer een financieel adviseur vanaf 1 april over dit diploma beschikt en niet over het diploma Pensioen, dan mag de adviseur géén advies meer geven over de aankoop van een variabele of vaste pensioenuitkering.

Nieuwe toetstermen

Het College Deskundigheid Financiële Dienstverlening (CDFD) biedt meer informatie over de reikwijdte en de eind- en toetstermen van de opleidingsmodule Pensioen.

Reageer op dit artikel