nieuws

Carla Moonen vertrekt voortijdig bij Pensioenfonds Zorg & Welzijn

Pensioen 1758

Pensioenfonds Zorg en Welzijn moet op zoek naar een nieuwe bestuursvoorzitter. Anderhalf jaar na haar aantreden legt Carla Moonen haar functie neer. Volgens het persbericht zijn beide partijen van mening dat de kennis en vaardigheden van Moonen beter tot hun recht komen in een andere werkomgeving. Moonen en PFZW zouden het besluit in goed overleg en met wederzijds respect genomen hebben.

Carla Moonen vertrekt voortijdig bij Pensioenfonds Zorg & Welzijn

“Gaandeweg kwam het besef dat mijn kennis en vaardigheden meer toegevoegde waarde hebben in een omgeving waar de veranderingen sneller kunnen gaan, waar meer ruimte is voor ondernemerschap en innovatie en het uitvoeren van een praktische duurzaamheidsagenda”, zegt Moonen. “Ik stapte in 2017 vol enthousiasme in de voor mij nieuwe pensioenwereld en voel me sindsdien zeer verbonden met iedereen in de sector zorg en welzijn die pensioen opbouwt bij dit fonds.”

NL Ingenieurs

Moonen volgde in maart 2017 Hans Alders op, die destijds de maximale zittingstermijn had volmaakt. De bestuurder is inmiddels al begonnen in nieuwe functies. Per 1 september is Moonen aangetreden als bestuursvoorzitter van branchevereniging Koninklijke NL Ingenieurs. Per dezelfde datum is ze ook lid geworden van het dagelijks bestuur van VNO-NCW. Haar taken als Board Member bij de World Pension Summit en haar commissariaat bij MVO Nederland blijft Moonen voortzetten.

Bestuurslid Albert Vink neemt als plaatsvervangend voorzitter van PFZW de taken van Moonen voorlopig over. Zorg en Welzijn beheert het pensioenvermogen van ruim 2,6 miljoen werknemers en gepensioneerden. Eind juni bedroeg het pensioenvermogen 202,2 miljard euro.

Reageer op dit artikel