nieuws

CNV: ‘Pensioenleeftijd wordt te snel verhoogd’

Pensioen 1171

CNV: ‘Pensioenleeftijd wordt te snel verhoogd’

Naast werkgeversbonden voor de bouw, metaalindustrie en de installatiebranche pleit nu ook het Christelijk Nationaal Vakverbond (CNV) voor flexibilisering van de AOW-leeftijd. De vakbond vindt dat de leeftijd waarbij werknemers met pensioen kunnen te snel wordt verhoogd en dat alle werknemers risico lopen.

CNV is volgens het magazine Binnenlands Bestuur bang dat veel werknemers de pensioendatum niet halen. Vorige week trokken werkgeversbonden voor de bouw, metaalindustrie en de installatiebranche ook aan de bel en deden een oproep om de AOW-leeftijd te flexibiliseren. De bonden reageerden op waarschuwingen van pensioenfondsen in de metaal en de zorg en gaven aan dat steeds meer mensen in zware beroepen hun pensioen niet op eigen kracht halen. Professionals uit deze sectoren hebben de laatste jaren richting hun AOW een WIA-uitkering.

CNV is van mening dat alle werknemers risico lopen. “Het zou goed zijn als de partijen die een kabinet aan het formeren zijn afspreken een rem te zetten op de verhoging van de AOW-leeftijd”, aldus Maurice Limmen, voorzitter van het CNV.

 

Reageer op dit artikel