nieuws

Klijnsma: ‘Salaris topman APG moet omlaag’

Pensioen

Klijnsma: ‘Salaris topman APG moet omlaag’

Staatssecretaris Jetta Klijnsma vindt het salaris van APG-baas Dick Sluimers (ruim zes ton), veel te hoog. Zijn opvolger moet volgens Klijnsma dan ook minder verdienen. Dat zegt de staatssecretaris in een interview met De Telegraaf.

Momenteel verdient Sluimers drie keer de Balkenendenorm terwijl de deelnemers van het APG al jaren geen indexatie hebben gekregen. Hij verdient zelfs meer dan Klaas Knot, president van de Nederlandsche Bank, die een jaarsalaris heeft van vier ton.

Hoog salaris
Over het salaris van Sluimers, is Klijnsma duidelijk: “Ik vind dat een zeer hoog salaris.” De staatssecretaris zegt echter niet wat zij wel een acceptabel salaris vindt. “Jullie weten allemaal hoe de discussie rondom topsalarissen gaat, dus het zou heel goed zijn als ze bij het APG nog eens gaan kijken naar de neerwaartse bijstelling van het salaris van de opvolger van Sluimers”, aldus Klijnsma. APG laat aan De Telegraaf weten zich niet te herkennen in de kritiek en dat het salaris van Sluimers in lijn is met de Regeling Beheerst Beloningsbeleid van DNB.

Vertrek
Sluimers vertrekt per 1 januari 2016 als voorzitter van de raad van bestuur van APG Groep. Een interim-voorzitter zal zijn functie overnemen tot er een opvolger is gevonden.

Reageer op dit artikel