nieuws

Pensioenknippers krijgen ‘shoprecht’ van Klijnsma

Pensioen

Pensioenknippers krijgen ‘shoprecht’ van Klijnsma

Mensen die gebruik maken van de pensioenknip krijgen van staatssecretaris Jetta Klijnsma ook ‘shoprecht’ voor het aankopen van een levenslange variabele of vaste uitkering. Deze mogen ze bij een andere pensioenuitvoerder aankopen.

Dat laat Klijnsma weten in een brief aan de Tweede Kamer. De staatssecretaris gaat hiermee in op de motie van Helma Lodders (VVD) en Roos Vermeij (PvdA), die verzochten om een shoprecht bij het tweede aankoopmoment van de opnieuw ingevoerde pensioenknip. Klijnsma gaat dit verwerken in het wetsvoorstel variabele pensioenuitkering.

AFM
In de brief laat Klijnsma ook weten dat uit overleg met het Verbond van Verzekeraars en de AFM gebleken is dat een goede start is gemaakt met de implementatie van de pensioenknip. Klijnsma schrijft dat de AFM toezicht zal blijven houden op de pensioenknip en op de manier waarop verzekeraars daarover communiceren.

Reageer op dit artikel