Sponsored content

Ondernemers en arbeidsongeschiktheid: tijdig signaleren voorkomt erger

Ondernemers en arbeidsongeschiktheid: tijdig signaleren voorkomt erger

Als het aankomt op preventieve hulp rondom arbeidsongeschiktheid is er geen one-size-fits-all. Daarbij komt dat ondernemers het vaak lastig vinden om zelf op tijd aan de bel te trekken óf überhaupt niet weten van het bestaan van preventieve hulp vanuit de verzekeraar. "Daarom is juist dat persoonlijke contact ook zo belangrijk, om zo te kunnen signaleren en door te kunnen vragen", zegt Conny Pronk, claimbehandelaar AOV bij Klaverblad.

Geert Buurke en Ron Christiaanse, technisch risicodeskundigen bij Nationale-Nederlanden.

Cultuuromslag versterkt chauffeursveiligheid en voorkomt schades

Met preventieve maatregelen, zoals risicobeperking en schadereductie, kunnen ondernemers met wagenparken aanzienlijke voordelen bereiken. Maar minstens zo belangrijk: het bevorderen van de chauffeurs- en verkeersveiligheid. Een nauwe samenwerking tussen klant, adviseur en verzekeraar helpt daarbij.

'Goede verzuimpreventie geeft mkb rust en bespaart kosten'

'Goede verzuimpreventie geeft mkb rust en bespaart kosten'

Een werknemer is meer dan het werk dat hij of zij doet, vindt Daan Berkhoff, mede-eigenaar van modebedrijf Humanoid. Het bedrijf is klant van Nationale-Nederlanden en heeft de verzuimverzekering met preventiepakket. "In de dynamische wereld van de mode is het belangrijk om niet alleen te focussen op de nieuwste trends, maar ook op de gezondheid van je werknemers."

Dick Boereboom (rechts): 'OOM is de enige verzekeraar die risicovolle locaties durft te verzekeren en ook echt álles voor je regelt.'

OOM biedt een vangnet waar traditionele polissen tekortschieten

Als horecaondernemer begrijpt Peter Ludovici als geen ander het belang van een goede verzekering. In de jaren '80 raakte hij zijn strandpaviljoen kwijt door een stormvloed en moest hij, zonder verzekering, uit eigen zak opnieuw beginnen. Toen zijn strandpaviljoen Blue Lagoon in april 2018 door een verwoestende brand werd getroffen, was hij gelukkig wél goed voorbereid. Dankzij de verzekering die hij had afgesloten, kon hij snel weer opbouwen. Met de hulp van zijn verzekeringsadviseur Dick Boereboom en OOM Verzekeringen wist hij binnen drie weken de deuren weer te openen.

Daniël Roelink, bedrijfsleider van Soople en Maarten de Rooij, head expertise & repair bij a.s.r

Duurzaam schadeherstel groeit: a.s.r. en Soople breiden herstelnetwerk uit

Wat als schadeherstel niet alleen ging over repareren, maar ook over bouwen aan een duurzame toekomst? In maart 2023 sloegen verzekeraar a.s.r. en hersteller Soople de handen ineen, en sindsdien hebben ze mooie stappen gezet. Van het herstellen van waterlekkages tot het aanpassen van een woning voor een letselslachtoffer. Maarten de Rooij, head expertise & repair bij a.s.r en Daniël Roelink, bedrijfsleider van Soople, vertellen over de succesvolle samenwerking die bewijst dat herstelwerkzaamheden én duurzaamheid goed hand in hand kunnen gaan én tevreden klanten en adviseurs opleveren.

Akkie Lansberg, directeur inkomensverzekeringen bij a.s.r.

Verplichte AOV: 'Extra ingang om het gesprek over arbeidsongeschiktheid aan te...

De afgelopen maanden ging het er veel over: de BAZ, ook wel bekend als de Basisverzekering Arbeidsongeschiktheid Zelfstandigen of de verplichte AOV. Minister Eddy van Heijum van Sociale Zaken en Werkgelegenheid kondigde 22 november aan het voorstel op een aantal punten opnieuw te gaan bekijken. Aanleiding daarvoor zijn de vele reacties vanuit de samenleving en uitvoeringsinstanties als UWV en de Belastingdienst. Ondertussen zitten andere betrokken partijen niet stil. In dit artikel bespreekt Akkie Lansberg, directeur inkomensverzekeringen bij a.s.r., hoe a.s.r. als marktleider op het gebied van AOV naar de ontwikkelingen kijkt en zich voorbereidt op de komst van de verplichte AOV.

Energieopslagsystemen (EOS): nieuwe risico's en verzekeringsoplossingen 

Energieopslagsystemen (EOS): nieuwe risico's en verzekeringsoplossingen

De behoefte aan energieopslag en energieopslagsystemen onder bedrijven blijft toenemen. Beperkte netcapaciteit, groeiende investeringen in duurzaamheid en de afschaffing van de salderingsregeling in 2027 versterken deze behoefte. Verzekeraars spelen een belangrijke rol door nieuwe risico's, zoals energieopslagsystemen, verzekerbaar te maken voor een goede premie. In een rondetafelgesprek delen Burak Bilgin, specialist Aansprakelijkheid bij a.s.r. (foto), Bart de Jong, Acceptant Brand Zakelijk midden/grootbedrijf bij a.s.r. en Ron de Klerk, senior underwriter property bij Corins, hun ervaringen over de verzekerbaarheid van energieopslagsystemen en hoe samenwerking hierbij een sleutelrol speelt.

'Samen zorgen voor een soepele schadeafhandeling'

'Samen zorgen voor een soepele schadeafhandeling'

Het afhandelen van een schade kan gecompliceerd, kostbaar en tijdrovend zijn. MS Amlin koos voor een samenwerking met Schadegarant om klantvriendelijker, transparanter en efficiënter te kunnen schakelen.

Particuliere energieopslag: hoe verzeker je dat?

Particuliere energieopslag: hoe verzeker je dat?

Als verzekeraar zijn we continu bezig met het verkennen van nieuwe risico's, schrijft directeur schade particulier Frank van Wessel. Want het verduurzamen van woningen is nodig én belangrijk. Samen moeten we oog houden voor betaalbaarheid en verzekerbaarheid, inclusief de bijbehorende risico's.

Automarkttrends en de invloed ervan op verzekeringen

Automarkttrends en de invloed ervan op verzekeringen

Dat de autoverzekering een van de meest afgesloten verzekeringen is, is niet bepaald verrassend. In 2022 was de verzekeringstak van motorrijtuigen in Nederland goed voor zo'n € 6,2 miljard. Dat komt neer op zo'n 40 procent van de schadeverzekeringsmarkt en lijkt er de komende jaren zeker niet minder op te worden.