nieuws

TAF brengt uitgebreidere woonlastenverzekering op de markt

Financiële planning 1446

TAF heeft een nieuwe woonlastenverzekering geïntroduceerd. Naast de vergoeding bij arbeidsongeschiktheid en werkloosheid, kenmerkt de TAF Maandlastbeschermer zich door de toevoeging van enkele extra’s. De verzekerde krijgt ondersteuning bij het vinden van de juiste zorg, het eigen risico van de zorgverzekering wordt vergoed en de eindleeftijd is met 70 jaar afgestemd op een hogere AOW-leeftijd.

TAF brengt uitgebreidere woonlastenverzekering op de markt

“De verzekering is ontwikkeld vanuit de twee belangrijkste zorgen bij arbeidsongeschiktheid. Hoe word ik zo snel mogelijk beter? En hoe houd ik mijn huishouden draaiende? Naast financiële ondersteuning, biedt de verzekering daarom hulp bij het krijgen van de beste medische zorg”, zegt TAF-directeur Nicole Hollander.

Royal Doctors

Bij de verzekering zit een lidmaatschap inbegrepen van Royal Doctors, ter waarde van 299 euro per jaar. “Geen Google, maar een team van experts aan wie de verzekerde medische vragen kan stellen. Een second opinion bij twijfel over diagnose of behandelplan, eventueel door een internationale toparts”, aldus Hollander. Volgens de directeur kan de woonlastenverzekering ondanks deze extra’s nog steeds tegen een scherpe premie worden aangeboden.

Ontzorgen

TAF wil met de nieuwe polis de arbeidsongeschikte of werkloze klant financieel helemaal ontzorgen. Daarom is het mogelijk om een maandbedrag te verzekeren dat niet alleen op de hypotheeklasten is gebaseerd, maar ook op de kosten van gas, water en licht, de woonverzekeringen en eventuele servicekosten. “Van dit maandbedrag mag 125 procent verzekerd worden”, zegt Hollander, die de polis ontwikkelde met Quantum Leben.

Kortere looptijd

Een arbeidsongeschikte klant krijgt ook het verplichte eigen risico op de zorgverzekering vergoed. Momenteel is dat 385 euro per jaar. Dat verzekerd bedrag stijgt mee met een eventuele verhoging van het eigen risico tot 500 euro. De looptijd van de Maandlastbeschermer is niet meer zoals voorheen gelijk aan de looptijd van de hypotheek, maar is ook korter af te sluiten. Er kan gekozen worden voor perioden van 2, 5 of 10 jaar.

Reageer op dit artikel