nieuws

Woonfonds staat inwonen oma toe

Financiële planning 1012

Woonfonds staat met haar nieuwe Familiehypotheek gezinnen toe om opa en oma of andere familieleden te laten inwonen. Ondanks het huurbeding mogen de eigenaars een deel van de woning verhuren. Daarbij kan onder meer worden gekozen voor Kangoeroe wonen, zelfstandig wonen of het plaatsen van een zorgunit.

Woonfonds staat inwonen oma toe

Volgens Woonfonds ontstaan door de vergrijzing en de privatisering van de zorg nieuwe behoeftes in de woningmarkt. Nadat de hypotheekdochter van Achmea het eerder al mogelijk maakte voor de doelgroep om de inkomsten uit lijfrente mee te nemen voor de bepaling van het toetsinkomen, wil Woonfonds nu de seniorenpropositie een verdere invulling geven. “Als eerste bank staat zij inwoning en de daarbij benodigde woningaanpassing van de woning expliciet toe. Voor bijvoorbeeld mantelzorg of dubbele bewoning voor familie tot de 2e graad.”

Impact op adviestraject

De geldverstrekker spreekt van een product met impact op het adviestraject omdat er voor de klant en inwoner fiscale, juridische en financiële gevolgen aan kunnen zitten. Daarnaast heeft inwoning ook impact op gebeurtenissen tijdens de looptijd.

Financiële gevolgen

Tijdens het SEH-lustrumcongres, morgen op sportcentrum Papendal in Arnhem, geeft Alex Erlings van financieel opleider Hoffelijk een Masterclass over Kangoeroe wonen. Daarnaast houden Hoffelijk en Woonfonds meer uitgebreidere informatiebijeenkomsten over de mogelijke fiscale, juridische en financiële gevolgen van inwonende familieleden voor klanten.

Reageer op dit artikel