nieuws

‘Consument betaalt honderden euro’s teveel voor krediet’

Financiële planning 1001

‘Consument betaalt honderden euro’s teveel voor krediet’

Consumenten kunnen gemiddeld € 700 per jaar besparen op hun persoonlijke lening of doorlopend krediet. Vergelijkingssite Geld.nl stelt dit op basis van onderzoek naar de actuele tarieven die momenteel worden gehanteerd bij persoonlijke leningen met een looptijd van 5 jaar en doorlopende kredieten met een duur van 6 jaar.  

Bij persoonlijke leningen en doorlopend kredieten zijn de renteverschillen enorm, zo blijkt uit de vergelijking door Geld.nl “Afhankelijk van je leenbedrag en het type lening scheelt het tot wel 4% En dat zie je natuurlijk direct terug in de maandlasten van de lening”, licht Amanda Bulthuis toe.

Besparing tot meer dan € 1.000 per jaar

Hoe groter het leenbedrag, hoe groter uiteraard de besparing. Bij een persoonlijke lening van € 25.000 met een looptijd van 5 jaar is het verschil in kosten tussen de goedkoopste en duurste lening € 568 per jaar. Bij een doorlopend krediet met een looptijd van 6 jaar is het verschil tussen de goedkoopste en duurste lening € 803 per jaar. Bij een lening van € 50.000 kan de besparing volgens Geld.nl al snel oplopen tot meer dan € 1.000 per jaar.

 

Reageer op dit artikel