nieuws

Dorine van Basten verlaat HDN

Financiële planning 6258

Dorine van Basten verlaat HDN

Dorine van Basten houdt het na zes jaar voor gezien bij HDN (Hypotheken Data Netwerk). In mei geeft ze het stokje over aan een nieuw driekoppig bestuur. Wat ze gaat doen weet ze nog niet.

Van Basten (1971) zette HDN de afgelopen zes jaar op de kaart als dé standaard in hypothekenland. “We hebben een enorme groei doorgemaakt en heel veel geïnnoveerd. Nu komt er een volgende fase. HDN zal daarin zwaarder inzetten op technische innovaties.”

Netwerkorganisatie

Bij die volgende fase hoort ook een andere inrichting van de organisatie. HDN is een coöperatieve vereniging die opereert als een netwerkorganisatie waar verschillende bedrijven (zoals Davinci en CSNet) een bijdrage aan leveren en waarvoor Van Basten al zes jaar lang als directeur wordt ingehuurd.

“Dat coöperatieve karakter blijft”, zegt Van Basten, “maar HDN krijgt wel een eigen kernorganisatie met een eigen locatie. We gaan een directeur zoeken, een adjunct directeur en een management assistent plus.”

Nieuw type

Zelf neemt ze afscheid. “Ik vind dat er bij deze nieuwe fase een nieuw type directeur hoort. Wat ik ga doen, weet ik nog niet. Ik heb het altijd erg naar mijn zin gehad in deze branche en mijn hele netwerk zit er. De komende weken ga ik er rustig over nadenken. Ik heb eigenlijk wel zin om eens een leeg blaadje voor mijn neus te hebben.”

Reageer op dit artikel