nieuws

Briefje.com om makelaar en polonaise te ontwijken

Financiële planning 4001

Briefje.com om makelaar en polonaise te ontwijken

Het huis van je dromen dat binnen een dag al verkocht is, of met zeven andere geïnteresseerden tegelijk de woning mogen bekijken. Het behoort wellicht in de toekomst tot het verleden. Sinds vandaag is Briefje.com actief op de Nederlandse markt. Via deze site komen mensen die een huis zoeken of een huis te koop aanbieden met elkaar in contact zonder tussenkomst van een makelaar of het file lopen tijdens een open huizen dag.

Woningzoekers en –bezitters kunnen gratis op Briefje.com een profiel aanmaken. In het geval er een match is tussen kopers en zoekers worden contactgegevens van de match verstrekt. Hiervoor rekent Briefje.com een bijdrage van € 1,50.

Mogelijkheden om makelaar voor te zijn
De filosofie achter het matchtingsplatform is dat veel woningzoekers dagelijks tevergeefs zoeken op internet naar hun droomwoning. Veelal zijn deze al verkocht op het moment dat zij op internet verschijnen. Daarom zoeken zij steeds vaker naar mogelijkheden om de makelaar vóór te zijn. Daarnaast willen woningbezitters vaker zelf meer activiteiten ondernemen om hun woning te verkopen om zo te besparen op de traditionele diensten van makelaars.

Maarten Aarts, oprichter van Briefje.com: ”Ik werd er gek van tijdens mijn eigen huizenjacht. Elke keer als ik een leuk huis zag en de makelaar belde, was het huis al verkocht. Of ik bezocht met nog zeven anderen een open huizen dag. En een aankopend makelaar inhuren, kost ook meteen veel geld. Toen bedacht ik me dat men vroeger briefjes in de brievenbussen deed, als men een huis leuk zou willen kopen. Dat moet vandaag de dag toch anders kunnen, dacht ik. Daarom heb ik Briefje.com ontwikkeld.”

Reageer op dit artikel