nieuws

Leidsche Verzekeringen koopt levenportefeuille van PGGM

Financiële planning

Leidsche Verzekeringen koopt levenportefeuille van PGGM

Leidsche Verzekeringen neemt de gehele portefeuille van PGGM Levensverzekeringen over. De formele ingang van de overname is met terugwerkende kracht per 1 januari 2015. Leidsche hoopt meer bestaande leven- of pensioenportefeuilles over te nemen.

Het gaat bij deze overname om in totaal 75.500 polissen van ruim 60.000 polishouders. Marcel Nijholt, managing director van Leidsche: “Ik ben verheugd dat Leidsche met deze overname een belangrijke stap heeft kunnen maken in de richting van verdere uitbouw van Leidsche verzekeringen. Alle betrokken medewerkers gaan mee naar Leidsche. Deze transactie past in de strategie om portefeuilles in Nederland over te nemen naast de verkoop van nieuwe verzekeringen.”

PGGM laat weten dat de verzekeringstak niet meer paste bij de strategie van het bedrijf. Om diezelfde reden werd er eerder al afscheid genomen van de eigen schadeverzekeraar en is de bancaire productportefeuille overgedragen. Dirk Jan Sloots, financieel directeur van PGGM Levensverzekeringen: “Ik ben heel blij dat we in Leidsche verzekeringen een betrouwbare partij hebben gevonden. Ook ben ik er gelukkig mee dat er geen banen verloren gaan en dat de betrokken PGGM-medewerkers allemaal meegaan naar Leidsche verzekeringen.”

DNB heeft de verzekeraar uit Gouda toestemming gegeven om polishouders over de verkoop te informeren via aankondigingen in een aantal landelijke dagbladen. Dat is inmiddels gebeurd en Leidsche verwacht binnen vijf weken het definitieve akkoord.

Reageer op dit artikel