nieuws

Van Koesveld richt pijlen op samenwerkingsovereenkomst ING

Financiële planning

Van Koesveld richt pijlen op samenwerkingsovereenkomst ING

De Barneveldse adviseur Nico van Koesveld gaat niet akkoord met de samenwerkingsovereenkomst die de ING aan hem heeft voorgelegd. Volgens Van Koesveld, die eerder al de nieuwe overeenkomsten van Florius en Obvion ter discussie stelde, zijn de voorwaarden "anno 1900." Hij valt onder meer over de geheidmhoudingsplicht.

Partijen verplichten zich tot volledige geheimhouding over de aard en inhoud van de overeenkomst, ook als die is beëindigd, zo valt te lezen in de voorwaarden. Daarnaast behoudt ING zich het recht voor de overeenkomst eenzijdig te wijzigen en een eventuele overdracht van de bemiddelde portefeuille te blokkeren.Ook wordt door de geldgever nog gesproken over provisie, terwijl er inmiddels een provisieverbod geldt voor complexe producten.
Van Koesveld zet vraagtekens bij de formulering van de informatieplicht: ING stelt het intermediair "deugdelijk en zo volledig mogelijk" te informeren over producten. "Ik vind dat ik sowieso volledig moet worden geïnformeerd, zonder voorbehoud."
"Als ik hoor, dat Adfiz, juristen, topadvocaten en D&O naar de SWO gekeken hebben, waarom is dan de tussenpersoon daar niet bij betrokken? Raar!", zo laat Van Koesveld via Twitter weten. ING heeft zich inmiddels bij hem gemeld: de accountmanager wil deze week langskomen voor een gesprek.

Reageer op dit artikel