nieuws

CMIS Group neemt Welke over

Financiële planning

CMIS Group, moeder van hypotheekservicer Adaxio, neemt Welke Beheer over. Onder Welke Beheer vallen behalve de gelijknamige serviceprovider ook Huis & Hypotheek, Welcium Hypotheekdiensten, contactservicecenter OrganYtel en marketingbureau MCDK&P. Na de overname verstrekt de gezamenlijke CMIS Group jaarlijks ongeveer € 1 miljard aan nieuwe hypotheken en verzorgt het de servicing van circa € 7,5 miljard aan voornamelijk Nederlandse hypotheken.

CMIS Group neemt Welke over

Adaxio, een hypotheekservicer die zich vooral richt op hypotheekverstrekkers, heeft hoge ambities. “Voordat we november vorig jaar Adaxio introduceerden, waren we al in gesprek met Welke”, vertelt Peter Besuijen, chief commercial officer van CMIS Group en Adaxio. “Dankzij Welke realiseren wij nu voor Adaxio de aansluiting richting de consument. Een actief beheer van de zorgplicht en distributie ontbrak nog aan onze dienstverlening. Welke biedt ons met Huis & Hypotheek en Welke Financiële Diensten toegang tot een uitgebreid distributienetwerk van onafhankelijke financieel adviseurs”
Ook het Hoornse Welke heeft groeiambities en kan die volgens directeur Martin Keegstra de komende jaren nu versneld realiseren. “Ondanks de moeilijke hypotheekmarkt staat Welke er als bedrijf goed voor. Maar de overname en samenwerking met Adaxio biedt ons nieuwe kansen. Als dat beter kan onder een andere vlag, is dat alleen maar goed. Dankzij de samenwerking binnen CMIS Group kunnen wij nu de hele straat aan producten en dienstverlening aanbieden”, aldus Keegstra die verder benadrukt dat Welke Beheer een zelfstandige entiteit blijft binnen CMIS Group. Wel treedt hij toe tot de board of directors van de groep.
Met de overname van Welke houden de ambities van CMIS en Adaxio volgens Besuijen niet op. “Maar het ligt niet direct voor de hand dat we nu gelijk doorschakelen naar een nieuwe overname. We richten ons nu eerst op groei door het binnenhalen van nieuwe business.” De slechte marktomstandigheden zien Keegstra en Besuijen eerder als een uitdaging dan een beletsel. Besuijen: “Ik denk dat het op dit moment beter is om vol enthousiasme iets nieuws op te pakken dan dat je op de handen blijft zitten.” Keegstra: “De markt is nog steeds groot genoeg. Er zijn nog steeds zo’n 3 miljoen hypotheken in omloop. Mensen die allemaal op een gegeven moment een adviesbehoefte hebben. Als adviseurs vragen om nieuwe leads antwoord ik dat ze al een kast vol bestaande klanten hebben.” 
 

Reageer op dit artikel