nieuws

Bovag-voorzitter Eckhardt pakt zijn biezen om compliance-onderzoek Bovemij

Branche 11901

Bertho Eckhardt heeft per direct zijn functie neergelegd als voorzitter van de Bovag. Die stap volgt nadat hij donderdagavond ook al met onmiddellijke ingang opstapte als lid van de raad van commissarissen van Bovemij. Aanleiding is een lopend onderzoek naar overtreding van de complianceregels van de verzekeringsmaatschappij van de brancheorganisatie.

Bovag-voorzitter Eckhardt pakt zijn biezen om compliance-onderzoek Bovemij

Bovemij maakte dit voorjaar bekend dat in de periode 2014 tot 2018 complianceregels zijn overtreden. Om wat voor overtredingen het gaat is niet naar buiten gebracht. Een extern bureau doet momenteel onderzoek naar de complianceproblemen.

Onderzoek bijna afgerond

Volgens woordvoerder Leon Tops van de Nijmeegse verzekeraar wordt dat onderzoek “binnen afzienbare tijd” afgerond, maar is het voor commissaris Bertho Eckhardt (foto) nu al aanleiding om op te stappen. Verder wil hij inhoudelijk niet op diens vertrek ingaan. Tops kan niet zeggen of het onderzoek verwijten maakt aan het adres van Eckhardt of aan de raad van commissarissen.

‘Bovag gebaat bij nieuwe voorzitter’

Eckhardt zelf was vrijdagochtend niet bereikbaar voor commentaar. Bovag laat in een statement weten dat het bestuur zijn abrupte vertrek als voorzitter van de brancheorganisatie heeft geaccepteerd. “Het terugtreden van Bertho Eckhardt volgt op zijn terugtreden als lid van de raad van commissarissen van Bovemij Holding. Hij is van mening dat de toekomst van Bovag gebaat is bij een nieuwe voorzitter”, aldus de verklaring.

Vice-voorzitter Derk de Haas van Bovag neemt voorlopig de taken van Eckhardt waar in het Bovag-bestuur. De taken van Eckhardt bij Bovemij worden tijdelijk waargenomen door de andere commissarissen. De raad gaat bovendien op zoek naar een opvolger.

Vertrek Post, nieuwe bestuurders

Een maand na het bekend worden van de compliance-overtredingen trad ook al Bovemij-bestuurder Coen Post per direct af. Dat zou in goed overleg zijn gegaan. Deze week presenteerde de Bovag-verzekeraar Mas van Steenis als zijn opvolger. Ook Ageeth Bakker werd benoemd als nieuwe bestuurder.

Reageer op dit artikel