nieuws

Barometer: financiële sector vreest massaal baanverlies

Branche 3863

Werknemers binnen de financiële dienstverlening verwachten dat digitalisering massaal banen gaat kosten. Meer dan de helft van de managers denkt dat de eigen baan over tien jaar niet meer bestaat. Dat blijkt uit de jaarlijkse FinTech Barometer van betalingssoftwarebedrijf Onguard.

Barometer: financiële sector vreest massaal baanverlies

Volgens het onderzoek voorziet een meerderheid van de financieel directeuren (56%) een forse teruggang in het aantal banen. Vier op de tien CFO’s zijn er bovendien van overtuigd dat de eigen baan in de huidige vorm over tien jaar niet meer bestaat. Een jaar geleden was nog maar één op de tien pessimistisch over de eigen functie.

Driekwart van het financieel management gaat ervan uit dat financiële banen in het algemeen verdwijnen. Van de managers in de financiële dienstverlening denkt 56% dat zijn eigen functie in 2029 niet meer bestaat.

Analytisch vermogen

Van de finance professionals gaat 62% ervan uit dat ze de komende jaren het hardst moeten werken aan hun analytisch vermogen. Dit is de vaardigheid die zij verwachten op korte termijn in te moeten zetten voor bijvoorbeeld het interpreteren en analyseren van data als gevolg van de digitale transformatie. Vaardigheden die financiële medewerkers volgens de barometer minder belangrijk vinden op korte termijn zijn leiderschapskwaliteiten (34%), programmeren (34%) en servicegerichtheid (30%).

Reageer op dit artikel