nieuws

ING neemt meerderheidsbelang in ISWG

Branche 3700

ING neemt een meerderheidsbelang van 80% in Intersoftware Groep (ISWG). Hiermee zegt de financiële instelling te willen onderstrepen dat zij veel waarde hecht aan een breed toegankelijk advies van het onafhankelijk intermediair.

ING neemt meerderheidsbelang in ISWG

“Het belangrijkste doel van de deelneming is de efficiency van alle partijen in de distributieketen, zoals adviessoftwarepartijen en financiële dienstverleners, te verhogen”, meldt ING. “Hierdoor profiteren de intermediairs en hun klanten.”

Software

Met de investeringen van ING heeft ISWG onder andere de ambitie om Adviesbox tot de beste intermediaire advies- en bemiddelingssoftware in de markt te ontwikkelen. Verder wil ISWG Findata ontwikkelen tot het platform voor alle adviessoftware-aanbieders en financiële dienstverleners. Daarnaast wil zij met Unitrust haar dienstverlening uitbreiden met software voor serviceproviders.

Traditionele banken

ING stelt dat deelname in ISGW past in de strategie van ING  om een platform te ontwikkelen dat verder reikt dan de rol van traditionele banken. “ISWG blijft een zelfstandige, onafhankelijk opererende organisatie. Ook blijft de onafhankelijkheid van het intermediaire advies, zoals bepaald in het provisieverbod, volledig gewaarborgd.”

Reageer op dit artikel