nieuws

FD: ‘Drie private equity-partijen stap dichter bij overname Vivat’

Branche 12356

De kans dat private equity de schaar zet in het Vivat-concern is toegenomen. Volgens bronnen die spraken met het FD hebben minstens drie private equity-partijen woensdagavond te horen gekregen dat ze door mogen naar de volgende ronde in het verkoopproces. Het zou gaan om Blackstone, TPG en Athora. Volgens één van de bronnen is er rond de 2 miljard euro geboden voor Vivat. Of ASR de eerste ronde heeft overleefd, is niet bekend. Er zijn volgens de krant mogelijk nog een of twee andere partijen door.

FD: ‘Drie private equity-partijen stap dichter bij overname Vivat’

De drie private equity-partijen werken voor de overname samen met verzekeraars. Athora heeft een partnerschap met NN Group, Blackstone met Aegon en TPG heeft mogelijk een pact met Allianz. Volgens het FD hebben NN en Aegon een ondergeschikte rol in het biedingsproces en hebben de investeringsmaatschappijen het voortouw gehad bij het eerste, niet-bindende bod. Als hun bod slaagt, worden de onderdelen van Vivat verdeeld over de partners. De investeringsmaatschappijen kijken daarbij vooral naar het levenbedrijf van Vivat, terwijl de verzekeraars interesse hebben in de schadetak.

Wisselen

Het FD meldt ook dat de samenwerkingen tussen de investeerders en verzekeraars niet vaststaan. In de volgende ronde van het biedingsproces zou de begeleidende zakenbank JPMorgan ook het hoogste bod op het schadebedrijf kunnen koppelen aan de partij met het hoogste bod op de levensactiviteiten. Investeerders CVC en Cinven hebben volgens de krant wel het informatiememorandum opgevraagd, maar hebben niet voor de deadline een bod uitgebracht.

Reageer op dit artikel