nieuws

Aon draait overnameplan Willis Towers Watson alweer de nek om

Branche 4988

Een fusie tussen Aon en Willis Towers Watson, twee van ‘s werelds grootste verzekeringsmakelaars, gaat niet door. Aon meldt vandaag in een statement af te zien van een overname. Het bedrijf houdt zich wel het recht voor om binnen twaalf maanden op dit besluit terug te komen.

Aon draait overnameplan Willis Towers Watson alweer de nek om

Aon, achter Marsh & McLennon het in omvang tweede intermediairbedrijf ter wereld, had gisteren nog aangekondigd een overname van nummer 3 Willis Towers Watson voor te bereiden. De plannen bevonden zich in een oriënterende fase.

In een nieuw statement laat Aon vandaag weten alweer af te zien van een overname. Het bedrijf zegt vroeg naar buiten te hebben moeten treden omdat de overnameplannen via de media uitgelekt waren. Volgens Ierse toezichtswetgeving moest Aon daarom met een statement komen. Willis Towers Watson is een Iers bedrijf.

Speculatie

“Als gevolg van speculatie in de media vereiste die regelgeving dat Aon al in een zeer vroeg stadium de overweging van een mogelijke combinatie van bedrijfsaandelen bekend moest maken. Aon bevestigt vandaag dat het niet van plan is om deze bedrijfscombinatie voort te zetten”, aldus de verklaring. Die sluit af met een voorbehoud. Aon kan onder bepaalde voorwaarden van de Ierse regelgeving binnen twaalf maanden ook deze verklaring weer terzijde schuiven.

Reageer op dit artikel