nieuws

Movir grote winnaar Adfiz-prijzen

Branche 1770

Inkomensverzekeraar Movir is dit jaar de grote winnaar van het doorlopende Adfiz-prestatie onderzoek. De verzekeraar werd door Adfiz uitgeroepen tot winnaar in de categorieën Beste Partner Afhandelen Claims  en (samen met Allianz) Zakelijk inkomen. Ondanks 4 nominaties kwam Nh1816 in geen enkele categorie als winnaar uit de bus. 

Movir grote winnaar Adfiz-prijzen

De prijzen werden zojuist uitgereikt tijdens de nieuwjaarsborrel van Adfiz in theater Spant in Bussum. Voor het eerst zijn er prijzen uitgereikt in de categorie Hypotheken. Deze werd gewonnen door BLG Wonen (onderdeel van de Volksbank). De prijs voor beste zorgverzekeraar is na enkele jaren afwezigheid weer terug en viel ten deel aan Stad Holland, de intermediaire zuster van DSW.

Specifieke thema’s

Het Adfiz Prestatie Onderzoek meet al jaren de prestatie van verzekeraars. De verzekeraars die in hun productcategorie overall het beste presteren ontvangen de prijzen. Adfiz heeft de laatste jaren gemerkt dat er daarnaast een aantal specifieke thema’s spelen die belangrijk zijn voor de ontwikkeling van de sector. Om dat belang te benadrukken zijn drie “Beste Partner” prijzen in het leven geroepen voor de thema’s Efficiency (winnaar: TAF)  Verzekerbaarheid (winnaar: De Vereende)  en Claimafhandeling (winnaar: Movir)

Moment van de waarheid

Enno Wiertsema: “Je kunt in deze tijd niet meer verlangen dat klanten betalen voor inefficiency in de administratieve keten. We willen aanbieders met wie we samen een efficiënte keten kunnen neerzetten. Daarom deze themaprijs.” Claimafhandeling wordt in het spotlicht gezet omdat dit ‘moment van de waarheid’ bij uitstek bepaalt hoe klanten over de sector denken. Wiertsema: “Verzekeraars die op deze cruciale onderdelen uitblinken verdienen het om in het zonnetje te staan. Daarnaast hopen wij dat het andere aanbieders stimuleert ook juist hier veel effort op te zetten.”

Bij Zakelijke Schade, Zakelijk Pensioen, Particulier Schade en Particulier Leven kwamen respectievelijk De Goudse, Scildon, Noorderlinge en Dela als beste uit de bus wat het intermediair betreft.

Reageer op dit artikel