nieuws

Participatieproject Achmea genomineerd voor Raket Award

Branche 647

Achmea is één van de elf genomineerden voor de Raket Award. Dat is een prijs voor bedrijven die zich hebben ingezet voor mensen met een arbeidsbeperking. Bij Achmea-dochter Zilveren Kruis in Leiden werd een team van 17 dove en slechthorende medewerkers succesvol geïntegreerd in het bedrijf. Een jury bestaande uit ervaringsdeskundigen met verschillende arbeidshandicaps maakt op 1 november de winnaar bekend.

Participatieproject Achmea genomineerd voor Raket Award

In een vlog op Youtube zegt de teamleider over het project: “Je wilt een afspiegeling zijn. En juist hierbij laten we zien dat we dat zijn, en dat we niemand uitsluiten.” Mensen uit het team werken bijvoorbeeld in het klantcontact, maar doen dat per mail. “Die mensen weten niet dat ik doof ben, maar ik geef ze wel een volledig antwoord”, zegt de medewerker van Zilveren Kruis.

Andere genomineerden voor de Raket Award zijn onder meer Rabobank, de provincie Noord-Brabant en Event Support Holland.

Dive In

Achmea is samen met Aegon, Aon, en Nationale-Nederlanden ook sponsor van het Dive In festival. Een internationaal evenement over diversiteit en inclusiviteit in de verzekeringsbranche. Het festival werd bedacht door Lloyd’s of London CEO Inga Beale en vindt op 32 plaatsen in de wereld tegelijkertijd plaats. De eerste Nederlandse editie vindt plaats op 25 september in Zeist.

Reageer op dit artikel