nieuws

‘Anbang neemt JP Morgan in de arm voor Vivat-verkoop’

Branche 2194

De Amerikaanse bank JP Morgan moet de verkoop van Vivat gaan bewerkstelligen. Dat meldt persbureau Reuters. De Telegraaf schrijft vanochtend dat een indicatief bod van € 1,3 miljard op de dochter van de Anbang Insurance Group onlangs is afgewimpeld.

‘Anbang neemt JP Morgan in de arm voor Vivat-verkoop’

Anbang heeft afgelopen zomer banken benaderd een pitch te doen voor de verkoop van Vivat. JP Morgan kwam daaruit als beste uit de bus, laten bronnen aan Reuters weten. Volgens het persbureau zou verkoop een deal betreffen van € 1,4 – € 1,8 miljard. De Amerikaanse bankengigant begeleidde eerder de verkoop van Delta Lloyd aan NN Group.

Al langer is duidelijk dat het Chinese Anbang van zijn overzeese bezittingen af wil. De verzekeringsgroep verkeert in eigen land in slecht weer. Oud-topman en oprichter Wu werd tot 18 jaar cel veroordeeld voor fraude en de overheid stelde het bedrijf onder curatele.

Kandidaten

Aegon, ASR en Allianz lijken de belangrijkste gegadigden te zijn om Vivat in te lijven. Volgens De Telegraaf zou een van de drie zelf als een “indicatieve bieding” van € 1,3 miljard hebben gedaan. De Chinezen hebben die van de hand gewezen, aldus de krant.

Vorige maand gaf Aegon aan dat als Vivat in de verkoop zou komen, een bod van hun kan niet uitgesloten is. “Het gebeurt in onze achtertuin, dus we gaan dat intern zeker onderzoeken”, aldus cfo Matt Rider bij de presentatie van de halfjaarcijfers. ASR-topman Jos Baeten deed evenmin moeite om de belangstelling voor Vivat onder stoelen of banken te steken. Over een overname wordt in de boardroom in Utrecht beslist gesproken, maar “niet tegen elke prijs”.

Reageer op dit artikel