nieuws

Allianz Nederland verkast naar overkant Coolsingel

Branche 2984

Allianz Nederland vertrekt medio 2020 uit haar vertrouwde karakteristieke onderkomen aan de Coolsingel in hartje Rotterdam. Erg ver hoeven de verhuizers niet te lopen met de spullen. Het nieuwe onderkomen wordt het voormalige kantoor van beleggersbank Robeco aan de overkant de weg. 

Allianz Nederland verkast naar overkant Coolsingel

Volgens topman Sjoerd Laarberg is de verhuizing ingegeven door de transformatie die de organisatie is gestart. “Allianz staat er goed voor, maar de wereld om ons heen en de wensen van onze klanten veranderen in een steeds sneller tempo. Willen wij een succesvolle speler blijven, dan moeten wij ons blijven aanpassen aan al deze veranderingen. Daarbij staat de samenwerking met onze business partners voorop.”

Oude Robeco-toren

De nieuwe locatie aan de Coolsingel was tot 2016 het onderkomen van Robeco. De beleggersbank verhuisde toen in het licht van ‘het nieuwe werken’ naar een nieuwe kantoortoren in het stationsgebied van Rotterdam.

‘Modern en inspirerend’

De komende tijd wordt het oude Robeco-kantoor volledig aangepast aan de wensen van Allianz zodat de ruim 1.000 medewerkers een ‘moderne en inspirerende omgeving’ krijgen. Na de verbouwing wordt het gebouw omgedoopt tot Allianz Tower. De nieuwe locatie meet ruim 19.000 vierkante, ongeveer evenveel als Allianz nu heeft in gebouw de Coolse Poort. Laarberg: “Het wordt een future-proof werkomgeving vanwaar wij onze positie in de lokale markt nog verder kunnen gaan uitbouwen.”

 

 

Reageer op dit artikel