nieuws

Willem van Duin volgt David Knibbe op als Verbondsvoorzitter

Branche 1319

Willem van Duin volgt David Knibbe op als Verbondsvoorzitter

Achmea-topman Willem van Duin wordt over een halfjaar de nieuwe voorzitter van het Verbond van Verzekeraars. Hij neemt op 20 juni 2018 het stokje over van David Knibbe, de CEO van Nationale-Nederlanden.

Voor de overdracht van de voorzittershamer was een verlenging nodig van de gebruikelijke termijn van twee jaar van Knibbe. De NN-bestuurder blijft nog zes maanden langer aan het roer van het Verbond. Dat werd donderdag besloten tijdens de algemene ledenvergadering. Bij zijn aanstelling als voorzitter zei Knibbe twee jaar geleden te hopen dat verzekeraars niet gezien willen worden als partijen die alleen hun eigen verhaal afdraaien, maar dat ze ook bereid moeten zijn om voorstellen te doen die verder gaan dan het eigen belang.

Twee jaar

De benoeming van Willem van Duin geldt voor een periode van twee jaar. Hij is nu vicevoorzitter in het bestuur. Knibbe blijft aan als gewoon bestuurslid. Verder bestaat het bestuur uit Sjoerd Laarberg (penningmeester, Allianz), Jos Baeten (ASR), Geert Bouwmeester (De Goudse), Maarten Edixhoven (Aegon), Joost Heideman (Univé), Ron van Oijen (Vivat) en Joost Vink (HDI Gerling). Voor de bij Generali (straks ASR) vertrekkende Annette Mosman komt in juni een vacature.

 

Reageer op dit artikel