nieuws

Cisco Barão waarschuwt voor abonnementen op schadeproducten

Branche 4663

Blijf weg van ingewikkelde abonnementen. Dat zei makelaar en taxateur Cisco Barão tijdens de Future Days van de Commissie Financiële Dienstverlening in Eindhoven.

Cisco Barão waarschuwt voor abonnementen op schadeproducten

Barao toonde zich positief over de waarde van portefeuilles, hij verwacht de komende jaren een stijging. “Veel assurantiekantoren denken op dit moment na over de verkoop van hun bedrijf”, zei hij. “Maar misschien is het in jouw specifieke geval wel beter op dit moment je portefeuille niet te verkopen, maar een goede serviceprovider in te schakelen en in Portugal te gaan wonen.”

Groeien door overname

Grotere assurantieondernemers kiezen steeds vaker voor een groeistrategie stelde Barão en een overname is nog steeds de snelste manier om te groeien. Hij verwees naar de recente am: top 100 intermediair. Het hele proces van overname en samensmelting is voorlopig nog niet voorbij hield Barão het CFD-publiek voor. Uiteindelijk zullen er in Nederland rond het jaar 2025 zo’n 2500 kantoren overblijven, verwacht hij. De verkoop van een kantoor levert volgens hem op dit moment tussen de 2,5 tot 3 maal de doorlopende commissie op, voor een onderneming ligt dat op 6 á 7 keer EBITDA.

Niet aantrekkelijk

Hij plaatste een kanttekening bij abonnementen als onderdeel van portefeuilles. Vooral schade-abonnementen vinden kopers niet aantrekkelijk, zegt Barao, omdat de daarin gemaakte afspraken vaak kostbaar zijn maar ook nog eens ‘onhaalbaar om na te komen’. Ze komen bovendien vaak ook nog eens bovenop de provisie. “In wezen zijn het doorlopende inkomsten. Blijf daarom weg van ingewikkelde abonnementen”, hield hij zijn gehoor voor. “Die verhogen de waarde van uw portefeuille of bedrijf zeker niet.”

Reageer op dit artikel