nieuws

Legal & General heet vanaf deze zomer Scildon

Branche 6750

Legal & General heet vanaf deze zomer Scildon

Legal & General gaat vanaf juli 2017 verder onder de naam Scildon. Die naam werd bekendgemaakt tijdens een bijeenkomst met financieel adviseurs in Meppel.

De naamswijziging vloeit voort uit de overname van de Legal & General Group door Chesnara. Toen die overname in november bekend werd gemaakt, stond ook al vast dat er een nieuwe naam zou komen voor Legal & General Nederland.

 Schild in logo

Volgens commercieel directeur Michel van Dam staat de nieuwe naam voor “bescherming, slagvaardigheid en deskundigheid”. “Ook in het huidige logo wordt dit al gesymboliseerd door een schild en dat wordt dus gehandhaafd. Het schild staat voor bescherming van de financiële zekerheid van onze klanten. De nieuwe kleuren oranje, wit en blauw staan voor onze verankering in Nederland.”

‘Positie verder versterken’

Twee weken geleden werd al bekend dat Gert Jan Fritzsche de nieuwe CEO wordt van Scildon / Legal & General Nederland. Hij komt over van Waard-verzekeraars. In Meppel zei hij tegen financieel adviseurs dat hij samen met hen “klanten wil blijven helpen bij het bieden van bescherming tegen onvoorziene financiële omstandigheden”. “Daarbij blijven we focussen op onze kernactiviteiten: overlijdensrisico, (collectief) pensioen en vermogensopbouw. Het is onze ambitie om onder deze nieuwe naam onze positie op de Nederlandse markt verder te versterken”, aldus Fritzsche.

Reageer op dit artikel