nieuws

Robot geniet nog weinig vertrouwen bij vrouwen

Branche 1463

Robot geniet nog weinig vertrouwen bij vrouwen

Of hij nu over vijf jaar komt of over tien, de adviesrobot zal waarschijnlijk voorlopig nog wel het speelveld moeten delen met de adviseur van vlees en bloed. IT-platform AG Connect meldt op basis van onderzoek door OpenText namelijk dat vooral vrouwen nog maar weinig vertrouwen hebben in robots.

De vraag of robotisering een bedreiging of een zegen is, lijkt vooral een gender issue, zo blijkt uit het artikel op AG Connect. 75% van de door OpenText ondervraagde manen geeft aan zich er comfortabel bij te voelen om in de toekomst samen te werken met robots, tegen 47% van de vrouwen. Ook jongeren zijn beduidend positiever over de inzet van robottechnologie. 62% van de 18-24 jarigen denkt dat robots een betere klantenservice kunnen bieden bij de online aankoop van producten of diensten.

Economische beslissingen

38% van de ondervraagden verwacht zelfs dat robots ooit betere beslissingen zullen nemen dan gekozen politici. 21% denkt dat robots dan vooral beter zijn in het nemen van 21% economische beslissingen.

Zelfrijdende auto’s

Ruim de helft van de ondervraagde Nederlanders denk dat er binnen 10 tot 15 jaar meer zelfsturende auto’s op de weg te vinden zijn dan auto’s met een menselijke bestuurders. Tweederde van de ondervraagde mannen voelt zich hier prettig bij. Bij vrouwen is dat precies tegenovergesteld: 66% ziet dit niet zitten.

Reageer op dit artikel