nieuws

Marco Keim vertrekt, Maarten Edixhoven wordt de nieuwe bestuursvoorzitter van Aegon Nederland

Branche 3655

Marco Keim vertrekt, Maarten Edixhoven wordt de nieuwe bestuursvoorzitter van Aegon Nederland

Vanaf 1 januari 2017 heeft Aegon Nederland een nieuw managementteam met Maarten Edixhoven (45) aan het hoofd. Marco Keim, de huidige Aegon-baas in Nederland, blijft bij de verzekeraar, maar wordt verantwoordelijk voor de activiteiten van Aegon in continentaal Europa.

Maarten Edixhoven (foto) is sinds 2014 verantwoordelijk voor het pensioenbedrijf van Aegon. Daarvoor was hij ceo van Zwitserleven en werkte hij vijftien jaar bij ING.

Edixhoven in het persbericht: “Onze missie is relevanter dan ooit: klanten helpen zelf bewuste keuzes maken voor een financiële toekomst, daar vraagt deze tijd om. Aegon en haar dochters staan midden in de samenleving. We bieden innoverende oplossingen aan onze klanten. Ik zie ernaar uit om een bijdrage te leveren aan klantgerichte vernieuwing in deze snel veranderende omgeving. We omarmen hierbij de mens en nieuwe technologie. Samen met een rijk netwerk van partners en adviseurs”.

Keim verantwoordelijk voor Europa
Edixhoven volgt Marco Keim op die “vanuit de Raad van Bestuur van Aegon NV verantwoordelijk wordt voor de activiteiten van Aegon in continentaal Europa”, zoals het persbericht meldt.

Alex Wynaendts, ceo van Aegon N.V.: “Marco Keim heeft Aegon Nederland de afgelopen acht jaar door de financiële crisis geleid, gereorganiseerd en de klant in het DNA van Aegon gekregen. Aegon heeft nu een gezonde financiële basis. Met Maarten hebben we een ervaren en sterke opvolger die de beweging zal gaan maken naar een innovatief platform dat klanten en intermediairs optimaal bedient. Maarten heeft in zijn vorige functies bewezen de visie, ervaring, kracht en betrouwbaarheid in huis te hebben om daar stevig vorm aan te kunnen geven.”

Nog meer benoemingen: Wim Hekstra en Willem Horstmann
Ook Wim Hekstra (46) en Willem Horstmann (48) zijn benoemd tot statutaire directieleden van Aegon Nederland NV. Hekstra is Directeur Zakelijke Markt en was tot begin 2016 CEO van Sun Life Financial in Hong Kong. Hij werkte daarvoor in diverse internationale rollen voor ING en Heineken.

Horstman keert in de rol van Chief Risk Officer na zes jaar terug bij Aegon, na CRO bij Vivat te zijn geweest en CFRO bij Zwitserleven. Rutger Zomer (CFO) en Robert van der Tol (Directeur Particulieren) maken de statutaire directie van Aegon Nederland compleet.

Ook nieuwe CTO: Anke Schlichting
Daarnaast zal vanaf 1 maart Anke Schlichting (47) Kees Smaling opvolgen als Chief Technology Officer van Aegon Nederland en lid van MT Nederland. Schlichting is op dit moment nog directeur ICT bij APG, de pensioenuitvoerder en asset manager. Kees Smaling gaat als technologie-expert samen met Marco Keim werken “aan het verbeteren van de bestaande iT in de regio Europa en aan het versnellen van de implementatie van succesvolle businessmodellen op het continent”, zo meldt Aegon.

Knab krijgt ook nieuwe voorzitter
Robbert Bakker (44) is voorzitter van Knab geworden, de internetbank van Aegon. Hij was al verbonden aan Aegon en lid van het MT als Chief Digital Officer en nauw betrokken bij venture-investeringen van Aegon wereldwijd.

Reageer op dit artikel