nieuws

Aegon is niet geïnteresseerd in Delta Lloyd

Branche 5299

Aegon is niet geïnteresseerd in Delta Lloyd

Aegon heeft geen ambitie om in Nederland te groeien door een overname van Delta Lloyd, zo stelt topman Alex Wynaendts. Hij richt zijn blik meer op de internationale markt en vindt de positie van Aegon in ons land sterk genoeg, laat hij weten tegenover BNR.

NN probeert Delta Lloyd in te lijven, maar stuit op een onwillige prooi die zichzelf nog solide genoeg vindt om zelfstandig te blijven bestaan. Aegon gaat zich in elk geval niet in een overnamestrijd mengen, want de komende vijf jaar ligt de focus elders en zeker niet bij acquisities in het thuisland, aldus Wynaendts: “We hebben een hele duidelijke strategie gesteld: organische groei. We doen wel overnames, maar in Nederland hebben we een sterke marktpositie en is dat niet nodig. Op dit moment is dat absoluut niet aan de orde. Al kun je nooit nooit zeggen”, houdt hij toch een slag om de arm.

Alleen zinvol voor kleine partijen
Wynaendts vindt niet dat er in de Nederlandse markt zo hard een consolidatie van partijen nodig is, zoals minister Dijsselbloem en DNB stellen. “Consolidatie richt zich met name op het verminderen van de kosten. Als je samengaat, is er een kostenoverlap. En dat heeft zin als je klein bent, want dan kun je je strategie sneller uitrollen. Bij Aegon wil ik dat al onze energie gaat naar de positionering voor de komende vijf jaar. Ik meen dat onze kracht zit in het aanwezig zijn in heel veel verschillende landen.”

Reageer op dit artikel