nieuws

Zelfrijdende auto’s? Onze toekomst!

Branche 2118

Zelfrijdende auto’s? Onze toekomst!

Op social media, in kranten en op televisie wordt momenteel volop gepubliceerd over de testen, die worden uitgevoerd met ‘zelfrijdende auto’s’.  Op 11 mei organiseert FDON (Ver. Fin Dienstverleners Oost Nederland) een bijeenkomst over dit thema bij  Mercedes Baan Twente. Speciale gastspreker bij deze bijeenkomst is Marly de Blaeij, senior beleidsadviseur mobiliteit en letsel van het Verbond van Verzekeraars.

Kort geleden was de A2 het decor van de eerste test met semi-zelfrijdende auto’s. Hieraan namen ruim 50 auto’s deel, waaronder een Mercedes Benz. Deze auto’s zijn niet geheel ‘zelfrijdend’. Op bepaalde momenten wordt – bijvoorbeeld op een recht stuk weg – het stuur overgenomen. De auto houdt afstand, wisselt van rijbaan en remt als hij de voorligger te dicht nadert. Echter, nog niet alles werkt perfect.  Bovendien zal eerst de wetgeving gewijzigd dienen te worden alvorens deze auto’s op de openbare weg kunnen verschijnen.

Het Verbond van Verzekeraars heeft in 2015 een toekomstvisie op de automotive branche geschreven onder de titel ‘Onderweg naar morgen’. De Blaeij zal op 11 mei deze visie bespreken, waarbij onderwerpen aan de orde komen als:

  • De gevolgen van de technologische ontwikkelingen voor de branche
  • De behoefte van de consument in deze veranderende wereld
  • De rol van data
  • De directe verzekering als mogelijke oplossing

Als u deze bijeenkomst wilt bijwonen kunt u zich uiterlijk voor  maandag 2 mei a.s. aanmelden via de site van FDON(www.fdon.nl). Kosten van deelname van niet-leden bedraagt € 10,00. Voor leden van de FDON geldt geen bijdrage.

Reageer op dit artikel