nieuws

‘Grote aandeelhouders Delta Lloyd niet blij met aandelenemissie’

Branche

‘Grote aandeelhouders Delta Lloyd niet blij met aandelenemissie’

Meerdere grote aandeelhouders van Delta Lloyd zouden volgens NRC overwegen om tegen de aandelenemissie van € 1 mld te stemmen die de verzekeraar eind vorig jaar aankondigde. Zij hebben volgens de krant ernstige bezwaren tegen de emissie. In de tussentijd is een als activistisch bekendstaand hedgefonds in Delta Lloyd gestapt.

De aandeelhouders, die anoniem willen blijven, zijn geen voorstanders van het uitgeven van een € 1 mld aan extra aandelen, de stap waarmee Delta Lloyd hoopt extra kapitaal binnen te halen. Voor bestaande aandeelhouders zijn extra aandelen doorgaans geen goed nieuws, omdat zij hun dividend nu moeten delen met meer aandeelhouders. Het belang van de emissie wordt wel onderstreept, maar volgens de ontevreden aandeelhouders moet een kleiner bedrag dan de € 1 mld ook voldoende zijn.

Fir Tree
Op een ander front is inmiddels duidelijk geworden dat het als activistisch bekendstaande hedgefonds Fir Tree Partners zijn belang in Delta Lloyd heeft uitgebreid tot een belang van 3,35%. Fir Tree toont met deze stap mogelijk zijn interesse in meerdere aandelen die bij de emissie beschikbaar worden. Fir Tree heeft een opvallend profiel en laat zich meer dan eens gelden, meldt de Dow Jones Nieuwsdienst. Het bedrijf riep vorig jaar het Amerikaanse hotelconcern Starwood op om stappen te nemen om de aandelenkoers te verhogen en kondigde aan strategische opties te onderzoeken om de aandeelhouderswaarde te vergroten. Fir Tree pleitte eerder ook voor het vertrek van de bestuursvoorzitter van autoverhuurconcern Hertz Global Holdings.

Reageer op dit artikel