nieuws

Vier scenario’s voor overname verzekeraars

Branche

Vier scenario’s voor overname verzekeraars

De overnamegeruchten bij verzekeraars zwellen aan. Als oorzaken voor die geruchten noemt het FD onder meer de extreem gedaalde beurskoers van Delta Lloyd en dat ASR straks een beursnotering krijgt.

De fantasie van marktkenners wordt volgens het FD geprikkeld door de huidige beurswaarde van Delta Lloyd. Het bedrijf was ooit bijna € 4 mrd waard, maar heeft nu een beurswaarde van minder dan € 1 mrd. De eventuele koper zou wel een premie van 30 tot 40% moeten betalen en vol moeten intekenen op de aandelenemissie komend jaar. Volgens de krant moet een overnamesom van minder dan € 2,5 mrd kunnen.

Scenario’s
De aangekondigde beursgang van ASR zou een andere aanjager van de geruchten zijn. ASR zou dan zowel jager als prooi kunnen zijn. De krant schetst een aantal scenario’s. Zo zou ASR in de race kunnen zijn om Delta Lloyd over te nemen. De twee zouden elkaar perfect aanvullen. Een ander scenario is dat Nationale-Nederlanden (NN) ASR koopt. NN maakt een “spectaculaire koersontwikkeling” door, dat is in ieder geval goed voor het zelfvertrouwen. Een wat minder voor de hand liggend scenario is dat NN en Aegon samengaan. Volgens de krant “fantaseert een enkeling” daarover. Een laatste scenario is dat er gewoon niet gebeurt. We horen namelijk al vijf jaar, dat over twee jaar het overnamecircus losbarst. En, zo schrijft de krant, toen Reaal verkocht moest worden, moest er een partij uit China komen, want Nederlandse partijen gaven niet thuis.

Reageer op dit artikel