nieuws

Zoet laat aanmeldingstermijn voor proefproces tegen examens langer open

Branche

Zoet laat aanmeldingstermijn voor proefproces tegen examens langer open

Michiel Zoet, initiatiefnemer van de Vereniging Geen PE(Plus) examens meer, laat in gesprek met amweb weten dat hij voorlopig de aanmeldingsmogelijkheid voor het proefproces tegen de Wft-examens open laat staan. Er komen de laatste tijd weinig aanmeldingen binnen, zegt Zoet.

De vereniging start in september met een onafhankelijk deskundigheidsonderzoek. Zoet: “Dat gaat zeker een tot twee maanden duren, want het moet een goed en gedegen onderzoek zijn naar het ontstaan van de examens en of deze goed onderbouwd zijn.” Omdat het onderzoek komende maand pas begint laat Zoet de termijn van 1 september, die hij als laatste stelde, voorlopig even vieren. Een exacte nieuwe termijn geeft hij nog niet. “Wellicht laat ik de aanmeldingsmogelijkheid wel openstaan totdat het proces daadwerkelijk begint. Dan moet iedereen zijn ingeschreven.”

Het loopt de laatste tijd niet storm met de inschrijvers, zegt Zoet. Eind juni gaf hij aan 750 aanmeldingen te hebben gehad, daar zijn maar weinigen bij gekomen. Zoet doet daarom maar weer een oproep aan de adviseurs: “Hoe meer mensen er lid zijn, hoe beter we staan, ook richting de politiek in Den Haag. Met de aangenomen moties over uitstel en ontheffing voor schrijnende gevallen hebben we laten zien dat de Tweede Kamer openstaat voor wijzigingen, als we met geldende redenen komen. Daarom is dat onafhankelijke onderzoek ook zo belangrijk.” Ondanks de nieuwe verlenging van de termijn, geeft Zoet wel aan dat hij de zaak geen gebed zonder einde wil laten worden. “Het liefst had ik het nu ook al klaar gehad, gelukkig hebben we door het uitstel wel wat extra tijd gekregen.”

Reageer op dit artikel