nieuws

Zurich Insurance overweegt bod op Britse verzekeraar

Branche

Zurich Insurance overweegt bod op Britse verzekeraar

 Zurich Insurance, de op drie na grootste verzekeraar van Europa, onderzoekt de mogelijkheid van een overname van de Britse RSA Insurance Group. Al maanden wordt gespeculeerd over een mogelijke overname.

De Zwitserse verzekeraar meldt dinsdag dat er momenteel gekeken wordt naar een potentieel overnamebod, maar benadrukt nog niet te weten of dat daadwerkelijk wordt gedaan. Zurich Insurance moet voor 25 augustus laten weten of het uiteindelijk een bod wil doen.

Binnen de Nederlandse en Europese verzekeringssector wordt steeds meer geconsolideerd. Ook de overname van Vivat door Anbang is hier een voorbeeld van. In een eerder interview met am:magazine zei Anne van Hall, partner bij EY, dat er naar zijn verwachting de komende tijd nog meer geconsolideerd zal worden. “Uiteindelijk heb je schaalgrootte nodig om goed te kunnen innoveren. Er is geld nodig om te investeren in de nieuwste toepassingen en de kleinste verzekeraars kunnen dat nooit ophoesten. Buitenlandse verzekeraars en disruptieve nieuwe spelers kunnen hun tools, data en technieken gaan inzetten in andere landen. Wie weet hebben we over een paar jaar wereldwijd een aantal hele grote verzekeringsmerken”, aldus Van Hall.

Reageer op dit artikel