nieuws

AFM gunt kleintjes ook de tijd

Branche

Ook kleine advieskantoren die hun bedrijfsmodel nog moeten aanpassen aan het provisieverbod krijgen hier voor de tijd van de AFM. Voorwaarde is wel dat er geen sprake is van een ‘evidente overtreding’. Bestuurslid Theodor Kockelkoren heeft deze toezegging gedaan in een gesprek met adviseur Chris de Bruin. Die betichtte de AFM ervan de Rabobank te bevoordelen bij de aanpassing van haar nieuwe advieskostenmodel.

AFM gunt kleintjes ook de tijd

De Bruin vroeg vorige maand de raad van toezicht van de AFM om in te grijpen bij de toezichthouder. Die heeft de Rabobank tot 1 juli gegeven om zijn no cure, no pay-adviesmodel aan te passen. De adviseur uit Amerongen nam geen genoegen met  het antwoord dat deze week alsnog via Thedor Kockelkoren kwam en wendde zich tot het ministerie van Finaniën en de Tweede Kamerfracties. Hierop kwam het AFM-bestuurslid met het aanbod richting De Bruin voor een verzoeningsgesprek.

Reageer op dit artikel