blog

De volgende stap in de begeleiding van zakelijke klanten

Branche 690

De volgende stap in de begeleiding van zakelijke klanten

Voorzie ondersteunt jou als financieel adviseur over de volle breedte van je professionele ontwikkeling. Een van de succesnummers van Voorzie is de leergang De Ruimtemakers, gericht op ‘communicatief risicomanagement’. Deze leergang hebben we vernieuwd en bieden we vanaf mei in samenwerking met Universiteit Twente als Pre-master Risicomanagement aan. Hoe worden jij en je zakelijke klanten daar beter van? 

De nieuwe dimensie van risicomanagement
“Wil jij klanten helpen, dan doe je dat vanuit jouw expertise. Voor hen ben jij vooral specialist op het gebied van risicomanagement. Aan dat begrip hebben we bij Voorzie een dimensie toegevoegd. Een dimensie die het begrip risicomanagement een nieuwe lading en nieuwe impulsen geeft. Wat betekent dat jij als adviseur de kans krijgt waarde toe te voegen aan je advies en aan de relatie met je klant. Zo simpel is het.

Voor je klant de weg vrij maken naar groei
Risico’s beheersen is veel méér dan een sluitend pakket verzekeringen voor je klant samenstellen. Risico’s beheersen heeft óók te maken met gedrag, met de organisatiecultuur, de wijze van communiceren, de werkprocessen en het dragen van verantwoordelijkheden. Wij noemen dit ‘communicatief risicomanagement’, gericht op de onderstroom in een organisatie. Door deze risico’s bij je klant in kaart te brengen, maak jij voor deze organisatie de weg vrij om zich verantwoord te ontplooien. Vandaar dat wij spreken van De Ruimtemakers.

Opgeschaald naar pre-masterniveau
Het concept van De Ruimtemakers bestaat al bijna twee jaar. We hebben destijds een mooie leergang ontwikkeld en zien nu dat er écht vraag naar is. We willen graag extra verdieping in de opleiding aanbrengen. We gaan daarom een stap verder en hebben besloten om samen met de Universiteit Twente op pre-masterniveau een nieuwe cursus aan te bieden. Deze gaat in mei van start. Het begint al aardig vol te lopen, maar voor ambitieuze relaties is er zeker nog plek.

Ruimtemaker, niet zomaar een adviseur
Een Ruimtemaker is geen gewone verzekeringsadviseur, maar een specialist in risicomanagement. Een sparring-partner van de ondernemer, die hem of haar begeleidt en bewust maakt van alle risico’s die groei in de weg staan. Je bent dus niet zomaar een adviseur. Vandaar deze mooie opleiding. Die leidt je niet alleen op tot Ruimtemaker, maar laat je ook doorstromen naar de Master Risicomanagement. Dit laatste uiteraard voor de liefhebber. Het staat los van de opleiding tot Ruimtemaker.”

Reageer op dit artikel