nieuws

Diplomaplicht goed nageleefd

Archief

Diplomaplicht goed nageleefd

De diplomaplicht die per 1 juli 2014 geldt voor nieuwe financieel dienstverleners wordt goed nageleefd. Uit een steekproef door de Autoriteit Financiële Markten blijkt dat 82 procent van de kantoren beschikt over de vereiste papieren. Bij 18 procent kon de toezichthouder nog niet vaststellen of ze voldeden aan de diplomaplicht.

Op 1 januari 2017 loopt de laatste overgangstermijn voor de diplomaplicht af. Alle ondernemingen die op en na 1 juli 2014 een vergunning of uitbreiding hiervan hebben aangevraagd, moesten direct voldoen aan de diplomaplicht. Bij aanvang van de controlewerkzaamheden in oktober 2015 betrof het ruim 240 ondernemingen. Binnen deze groep is aselect een groep geselecteerd.

Kwaliteitsverbetering
De AFM vindt het positief om te zien dat een groot deel van de groep voldoet aan de diplomaplicht en “hiermee bijdraagt aan het verbeteren van de kwaliteit van de financiële dienstverlening.”

Bij 18 procent van de ondernemingen die niet alle benodigde papieren op tafel konden leggen, gaat het vooral om ondernemingen die hun bestaande vergunning hebben uitgebreid. Bij deze ondernemingen verricht de AFM nu aanvullend onderzoek. Als uit het onderzoek blijkt dat ondernemingen niet voldoen, treft de AFM “passende maatregelen.”

Reageer op dit artikel