nieuws

Anbang koopt Amerikaanse verzekeraar

Archief

Anbang koopt Amerikaanse verzekeraar

Het Chinese Anbang, eigenaar van de Nederlandse verzekeraar Vivat, neemt de Amerikaanse verzekeraar Fidelity & Guaranty Life over voor $ 1,6 mrd.

De Chinezen zijn volgens het persbureau Bloomberg fors op overnamepad. Zo werd het New Yorkse Waldorf Astoria overgenomen en heeft het plannen om de Belgische bankactiviteiten van Delta Lloyd over te nemen. Het bedrijf investeert verder in verzekeraars in zowel Zuid-Korea als België. Anbang laat op zijn website weten dat het de ambitie heeft om uit te groeien tot een internationale ‘financial service group’, met allerlei verzekeringsdiensten. Gisteren meldde Vivat het vertrek van Jacob de Wit, directeur van de vermogensbeheerpoot Actiam. Hiermee is Vivat per 15 december de complete statutaire directie kwijt.

Reageer op dit artikel